maanantai 8. syyskuuta 2014

Maltti ja Valtti: Tehtävä Mummolassa

Jerry Mikkelinen & Jussi Ollila 2014
Kuvitus: Teemu Åke

Ensimmäinen kirja Pikku Kakkosen hurmaavista liikenepuistopoliiseista Maltista ja Valtista.

Maltti ja Valtti ovat juuri lähtemästä töistä, kun heille tulee kiireellinen puhelu mummolta. Mummolla on heille tehtävä ja toverukset lähtevät heti matkaan.

Tohinassa unohtuu rahat kotiin ja on keksittävä, millä saadaan bussirahat kasaan. Valtti keksii soittaa kitaraa ja Maltti innostuu tanssimaan. Rahat saadaan kasaan, mutta Riku Rikesakko varasta rahat.



Rusinan lentorata Riku Rikesakon suuhun

Riku Rikesakko jää kuitenkin auton alle. Maltti ostaa rahoilla herkkuja ja matka meinaa taas tyssätä. Onneksi oikeat poliisit tarjoavat Maltille ja Valtille kyydin mummolaan.





Mummola näkyvissä!
Mummolassa on aina kaikkea kivaa tekemistä ja mummon antama tehtävä unohtuu. Mummo tuleekin aiemmin kotiin ja sitten selvitellään. Mummo ei onneksi ole moksiskaan Maltin ja Valtin unohduksesta ja lupaa pyytää heitä uudestaankin hoitamaan tehtävää.

Kirja on mukavan raikas ja pojille sopivasti pieru-huumorilla varustettu. (Jopa isä hörähti siinä kohtaa, eli vetoaa varmasti isompiinkin pojankoltiaisiin.) Televisiossa nähty Jerry Mikkelisen ja Jussi Ollilan ilmeikkyys ei näy tässä kirjassa, mutta toilailu on samanlaista.

Pikku Kakkosessa alkoi juuri tänä syksynä uudet Maltti ja Valtti -jaksot, joissa poliisipäällikkö antaa kaksikolle kiperän tehtävän. Mitä tehdä kun pimeä pelottaa tai mitä voi tehdä, jos on valehdellut. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti