keskiviikko 19. joulukuuta 2018

The Princess and the Christmas Rescue

Caryl Hart 2017, kuvitus Sarah Warburton

Prinsessa Eliza, jota kuningas ei ole ikinä päästänyt ulos,  asuu lumen keskellä linnassa. Prinsessa on kuitenkin fiksu ja rakentaa mm. sukkien lajittelijan. Kuninkaan mielestä se ei ole ollenkaan sopivaa prinsessalle ja kuningatar ehdottaa, että prinsessa etsii ystäviä.

Prinsessa päättää leipoa piparkakku-ukon,mutta se karkasi. Hän suuteli isoa sammakkoa, mutta se hyppeli pois. Hän letitti tukkansa ja odotti ikkunassa prinssiä, joka kiipeäsi hän lettiään pitkin. Ketään ei tullut.

Kohta hän haistoi savua. Ehkä siellä olisi joku ystäväksi. Eliza tapaa metsässä poron, joka vie hänet pukin pajaan. Siellä riittää tonttuja kaveriksi.  Pahaksi onneksi Pukki on flunssassa ja tontuilla on paljon tekemistä. Eliza keksii  pikalukijan kirjeille, lahjanvalitsimen ja  pakkauskoneen.


Kaikki valmistuu ajoissa ja Pukki on varsin tyytyväinen.  Eliza pääsee jakamaan lahjoja ja kertoo Pukille toivovansa ystävää. Pukki sanoo, että hän on saanut monta ystävää pukinpajassa. Kuningas ja kuningatar lajoittavat hänelle myös pajan.

Mukavan puuhakas prinsessa. Tässäkin on mukava ja moderni kuvitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti