maanantai 2. joulukuuta 2013

Niko -lentäjän poika

Tuomainen, Hannu 2008

Niko ei nyt varsinaisesti ole joulutarina, mutta läheltä liippaa. Nikon isä on siis Joulupukin lentojoukkoihin kuuluva sankari. Niko lähtee etsimään isäänsä mukanaan Julius, liito-orava ja kärppä Vilma. Tietysti matkaan tuo mutkia Musta Susi, kaiken pahan ilmentymä. Välillä tuntuu, että Musta Susi on kliseisen paha ääntään ja puhetaapaansa myöten, mutta se sopii tarinaan.

Tämä oli ensimmäinen elokuva, jonka neljävuotias jaksoi katsoa kokonaan kolmevuotiaana. Omasta mielestäni tarina on kiva, ja elokuvan kotimaisuus tekee siitä vielä kiinnostavamman. 
Kaksi asiaa tässä häiritsee: Joulupukilla ei ole ollut tapana lentää Suomessa ja jos eläimiä inhimillistetään: miksi lentojoukkoja katsotaan sankareina, vaikka niillä on vasoja ympäri maata? Tätäkö halutaan lapsille kertoa? Varmaan porojen keskuudessa on ihan ok, että vasoja syntyy niin paljon kuin mahdollista, tosin tokan johtaja saattaa olla erimieltä. No ehkä lapset eivät ajattele asiaa tällä tavalla. Näistä kahdesta epäkohdasta huolimatta, suosittelen lukemaan (ja katsomaan) tarinan Nikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti