perjantai 9. tammikuuta 2015

Rich Witch Poor Witch

Peter Bentley 2013
kuvitus: Jim Field

Rita ja Rose ovat kaksi noitaa, joista  Rose on köyhä ja Rita rikas. Rose auttoi kaikkia ilmaiseksi kakun ja kahvin kera,  jo on vaikka hajonnut kello,  on tullut rakko tai hämmässärkyä tai jotain muuta vaivaai . Ritan luona puolestaan kävi varakkaampia asiakkaita. Hän taikoo muun muassa ilkeän prinssin sammakoksi.

Eräänä aamuna huolestunut kuningas saapuu Ritan ovelle: prinsessa ei hymyile. Rita lupaa auttaa kuningasta. Rita taikoo kruunuja, karkkia, suklaata ja pukuja mutta Anna Lucinda Cecilia Grace ei hymyile. Rita tarjoaa muuttumisleikkiä. Miten olisi saparot? Mohikaani? Afro? Prinsessa vaan ei hymyile. Rita kokeilee söpöä lemmikkiä. Ei toimi. Entäs lohikärme? Ei auta sekään ja kohta on koko linna tulessa.

Hovimestari ilmoittaa, että Rose on puutarhassa juoksemassa Anna Lucinda Cecilia Gracen kanssa. Prinsessa nauraa onnesta. Rose kertoo kuninkaalle, ettei kyse ollut taiasta. Prinsessa kaipasi vain leikkitoveria. Kukaan hovista ei ollut ehtinyt leikkimään prinsessan kanssa. Lopulta kaikki leikkivät yhdessä

Opettavainen tarina ja karamellimaiset värit. Kirja houkuttelee ottamaan käteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti