keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Satuhiutaleita

Winter tales 2013
suom.  Satu Heimonen

Seitsemän talvista tarinaa Disneyn maailmasta.

Bambi: Kummallinen kuu
Bambin äiti opettaa, ettei saa jäädä paikoilleen. Herra Kuu opasta kyllä heitä kotiin, vaikka on jo pimeää. Samalla äiti kertoo kuusta ja matkanteko tuntuukin sujuvan joutuisasti.

Kaunotar ja hirviö: Hirviön hiihtoretki
 Belle on suunnitellut hiihtoretken eväineen. Hirviö ei ole kovin innostunut: hänellä on jo kuumakin. Mutta eväät saavat houkuteltua hänet liikkeelle. Hurjassa alamäessä Hirviö kaatuu, mutta siitäkös Hirviö innostuu. Mäkeä pitää laskea lisää.

Aristokatit: Kissanpentujen leikkipäivä
Kissanpennut kisaavat kuka on ensimmäisenä puutarhassa. Sinne on kuitenkin satanut lunta. Pennut ihmettelevät: onko se viltti vai maitoa. O’Malley kertoo lumesta pennuille takan ääressä. Pennut olisivat halunneet mennä ulos. O’Malley keksii heille tekemistä sisällä: kiipeilyä. Herttuatar saa pennut vihdoin ulos, kuten myös vastahakoisen O’Malleynkin.

Helinä-keiju: Hassuja talviturkkeja
Helinä seuraa eläinten siirtymistä Talvimetsään. Kärpän mukana saapuu keiju Fawn. Helinän puolella metsää ei ole talvea, mutta hänestä on hauska välillä piipahtaa talvisissa maisemissa. Helinä haluaa oppia lisää eläimistä ja talvesta. Kun kärpp siirtyy talven puolelle vaihtuu sillä turkin väri. Fawn kertoo Helinälle että kaikki eivät vaihda talvella väriä, yksi niistä on karhu. Yhdessä Helinä ja Fawn ihailevat luonnon ihmeitä.

Autot: Kisailua lumessa
Martti ja Salama ajavat Syyläri Cityn kilpastadionia kohden. Martti sieppaa lumihiutaleita kielelleen. Salama ei suostu: nehän ruostuttavat koneiston. Marttia ei ruoste haittaa. Stadion on lumen peitossa, eikä siellä ole talvikunnossapitoa. Salamaa harmittaa, mutta Martti kannustaa: hän kirittää Salamaa talvikisassa vuorenhuipulle. Salama luisuu vuorenkielekkeeltä ja Martti hinaa hänet ylös käytyään ensin tekemässä renkaanjäjet korkeimpaan kohtaan. Sitten autot kisaavat starionilla. Stadionilla oleva lumi tampaantuu ja Salama uskaltaa ajaa kovempaa. Salama oli tampannut koko radan ja siinä on hänelle rata harjoitteluun kevään kisoja varten.

Bernard ja Bianca: Aitoa taidetta
Bianca oli saanut valmistelut maalausta varten valmiiksi. Millähän värillä aloittaisi ja mitä enemmän Bianca epäröi, sitä vaikeampi asiaa oli päättää. Vihdoin Bianca päättää maalata juustoa, mutta juusto saa hänet nälkäiseksi ja hän syö juuston. Onneksi Bernard tulee paikalle ja Bianca tekee hänestä potretin.


101 Dalmatialaista: villit vilukissat
99 koiranpentua haukkuvat innoissaan ja säntäilevät edestakaisin. He haluavat mennä ulos. Rollo on jo ihan malttamaton, ulkona on satanut lunta ja sinne pitää päästä heti. Perdita toppuuttelee pentua, kyllä he pääsevät. Kun pennut pääsevät ulos, on Rollo kauhuissaan: sehän on kylmää. Pennut juoksevat lammelle. Siellä he luistelevat, kaikki paitsi Rollo. Rollo haluaa sisälle lämmittelemän ja on pettynyt kun lumi ei sulakaan pois. Perdita lohduttaa, että on ihan ok, jos ei pidä talvesta. Vilukissat voi nauttia talvesta sisällä. Perditakin on sellainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti