maanantai 16. maaliskuuta 2015

Benjamin-karhun seikkailut

Claire Freedman 2014: The adventures of Benjamin Bear
kuvitus: Steve Smallman
suom. Marja Sevón

Neljä tarinaa Benjamin-karhun seikkailuista. Yksinkertaisia, mutta hyvin opettavaisia tarinoita ystävyydestä ja hyvästä käytöksestä.  Poikia tämä kirja ei kiinnosta, minua kylläkin. Esimerkin voimalla saatetaan ehkä saada jotain aikaan. Ja näkökulman vaihamisesta on aina apua.

Benjamin-karhu säheltää 

Benjamin heittää Krokon hatun jokeen, Ilmarin päälle hiekkaa, ja peläyttää Viirukkaan. Eikä pyydä anteeksi. Sitten hän poimii mansikoita, kun pyöräilijä ajaa niiden yli, eikä pyydä anteeksi. Benjamin huomaa, ettei hänkään pyytänyt ja vie mansikat ystävillen. 

Benjamin-karhu kiittää 

Simpa hakee Benjaminille pallon eikä Benjamin kiitä ennenkuin Ilmari huomauttaa asiasta. VIirukas antaa leipiä sorsille annettavaksi. Simpa muistuttaa taas kiitämisestä.Ilmari kiravi oltaa jäätelöä mutta Loikka ei muista kiittää, Benjamin muistuttaa häntä.

  Benjamin-karhu haluaa mukaan 

On satanut lunta ja Benjamin haluaa osallistua lumiukon rakentamiseen. Simpa ja Viirkkas muistutavat, että on kohteliasta pyytää lupaa. Lurppakorva kelkkailee ja Benjamin hyppää mukaan. Lurppakorva muistuttaa, että pitää pyytää lupaa. Krolta Benjamin muistaa pyytää lupaa munkin syömiseen.

Benjamin-karhu toivottaa hyvää yötä


Benjaminia pompituttaisi kovasti, eikä halua mennä nukkumaan. Äiti muistuttaa, että rauhallisuuskin on hyvästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti