tiistai 13. elokuuta 2013

Walt Disney's Treasury of Children's Classics


Tätä kirjaa lainasin kirjastosta useampaan kirjaan. En ole koskaan osannut piirtää, mutta tästä kirjasta piirsin leivinpaperille kuvia, jotka sitten leikkasin ja liimasin paperille. Kokosin niistä oman vihkosen, jota siiten luin, kun itse kirja piti palauttaa kirjastoon.

Vuonna 1992 olin Amerikassa ja kävin kysymässä eräästä kirjakaupasta tätä kirjaa. En muistanut kirjan nimeä, mutta kirjakaupan setä ymmärsi heti, mistä kirjasta oli kyse ja hän tilasi sen minulle. Oh happy day!
Kuvat ovat elokuvista ja jokaisen sadun jälkeen on aukeama, jossa kerrotaan itse elokuvan teosta.  Sadut eivät noudata elokuvien ilmestymisjärjestystä, vaan ne on lajiteltu kolmeen ryhmään: Fairy Tales, Classics ja Contemporary Storys.


Kirjassa on myös tarinat Päättömästä ratsumiehestä ja Song of the Southin Br’er Rabbit, Br’er Fox ja Br’er Bear. Song of the Southia Disney ei ole esittänyt vuosikymmeniin, koska sitä pidetään rasistisena.










Päätön ratsumies sadussa oli pelottava kuva ratsastajasta, jolla ei ollut päätä. Lapsen hyppäsin tämän sadun yli ja keskityin vähemmän pelottaviin satuihin.



Sadut ovat:

Fairy Tales

Cinderella
Snow White and the seven dwarfs
Sleeping Beauty



ClassicsPinocchio
Robin  Hood
The Laughin' Place and the wonderful Tar-baby
Ichabod Crane
Peter Pan
Alice in Wonderland
Bambi
Winnie the Pooh and the honey tree
The Jungle Book

Contemporary Stories
Dumbo
101 Dalmatians
Lady and the Tramp
The Aristocats
The Rescuers

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti