keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Suuri Noitatieto

Käsikirja jokaiselle noidalle ja noidaksi aikovalle

Bird, Malcom: Witch’s Handbook, 1984

Kirja on humoristinen käsikirja noidista. Itse olin oikein sopiva kohderyhmäläinen: en koskaan pystynyt samaistumaan prinsessoihin, paitsi Prinsessa Herkkusuuhun. Sitten tuli tämä kirja ja olin heti valmis noidaksi: suunnittelin jo muuttavani äidin kukkapenkin noitamaisemmaksi  ja tekeväni noitamaisia ruokia. Kissahan minulla jo oli. Tosin se oli valkoinen eikä musta, niin kuin klassisella noidalla olisi.  Prinsessaa minusta ei koskaan voi tulla, mutta vielä minulla on mahdollisuus ryhtyä noita-akaksi!
Tästä liedestä olenkin saanut ehkä liikaakin vaikutteita, ainakin mieheni mielestä.

Tästä kirjasta löytyy vinkkejä Halloweenkisi. Halloweenia vietetään myös muissa maissa kuin USAssa. Espanjankielisissä maissa on Dia de los muertos.  Ruotsissa ei varsinaisesti vietetä alla helgons dagia, eikä Saksassakaan Allerheiligenia. Amerikkalaiset ovat vaan osanneet kaupallistaa juhlansa hyvin.
Suomessakin voitaisiin Pyhäinmiesten päivää viettää Halloweenin tyyliin. Pyhäinpäivä on ehkä parempi ilmaisu, sillä kyllähän pyhiä naisiakin on.  Viime vuonna yritin järjestää Halloween/Dia de los muertos/Oktoberfest meets Pyhäinpäivä, mutta kuten sanottu tilaisuus on vielä kehitysasteella. Ehkä tänä vuonna panostan vähän enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti