maanantai 18. marraskuuta 2013

Maailman vahvin Nalle

Sisältöä lehdestä 4/1984
Olen kirjoittanut useasta Maailman vahvin Nalle- kirjasta, mutta oma ihastukseni alkoi lehdistä. Lehteä on julkaistu vuodesta 1973 ja tunnetaan nykyään nimellä Bamse.

Ensimmäinen lukemani Nalle oli nr 7 vuodelta 1984. Vanhempamme olivat vuokranneet/lainanneet asuntovaunun ja ajelimme ympäri Länsi-Suomea. Tämä oli aikaa, jolloin Punaisessa Volvossamme ei ollut edes radiota. Mukanamme oli laulukirjoja, tavallisia kirjoja ja Nalle. Yhtään ei häirinnyt, että lehti alkoi jatkokertomuksella.

Kansi 7/1984 Kuvitusta lehdestä 7/1984
En oikein osaa selittää mieltymystäni lehteen. Olen kerännyt lehtiä vuoteen 1990 asti, silloin uudistettiin lehden ilme ja kaikista hahmoista tuli jotenkin steriilimpiä. Sitten jossain vaiheessa, kun lakkasin hetkeksi seuraamasta muuttuin Nallen nimi Bamseksi. Nyt olen tilannut pojilel Kul att lärä lehteä, jossa on tehtäviä ja tietoiskuja eri aiheista. Itse Bamsea   en ole tilannut, pojat eivät ihan vielä ymmärrä sarjakuvien päälle.







Kansi 7/1985 Sisältö 7/1985
Nallen kotikylässä tapahtuu paljon, mutta Nalle seikkailee myös maailmalla. On käyty safarilla, Intiassa ja tietenkin seikkaillaan peikkojen ja muiden satuolentojen kanssa.


Nallen lapset joutuvat myös erilaisiin seikkailuihin ja useimmiten he tarvitsevat Nallen (ja Kilpisen) apua selvitäkseen tukalasta tilanteesta, mutta toisinaan he ovat nokkelia ja selvittävät itse sotkunsa.
Kansi 4/1986 Sisältö 4/1986

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti