tiistai 7. lokakuuta 2014

Bamse och Nina Kanin på äventyr

Joakim Gunnarsson 2010
kuvitus: Thomas Holm
Bamse on Rune Andréassonin hahmo.

 
Väkeä on kadonnut kylästä, Nina Kaniini tekee asiasta reporttia lehteen, kukaan ei tiedä minne väki on kadonnut. Kun Nina pääsee takaisin toimitukseen, on siellä viesti mieheltä, joka haluaa, että hänen keksinnöstään tehdään juttu.

Niina lähtee tekemään juttua, matkalla hän tapaa Nallen, joka haluaa tulla mukaan. Keksijä asuu korkealla vuorella, Keksijä näyttää pienoismaailmansa ja Niina näkee miniatyyri Pompin. Keksijä kertoo siinä olevan ratkaisu maailman ympäristöongelmaan: jos kaikki olisivat näin pieniä, ei autojen ja tehtaidenkaan tarvitse olla kovin isoja.

Nalle suuttuu: ei väkeä voida niin vain pienentää! Keksijä pienentää Nallen ja Niinan. Keksijä oli pienentänyt myös Kissa Jansonin ja Kotihiiren ja jymyhunajaa. Niina keksii, että he pääsevät toiselle pöydälle neulan ja langan avulla. Pomppi vie langan toiselle pöydälle ja Nalle ja Niina roikkuvat sitä pitkin perässä. Nalle syö jymyhunajaa ja osoittaa kutistajalla Niinaa. Niina suurentuu jätti isoksi.

Niina nappa keksijän ja sitten he suurentavat kyläläiset.

Tällä kirjalla halutaan ehkä hyvitellä tyttölasten äitejä, jotka ovat valittaneet, että vain pojat saavat seikkailla Bamsen tarinoissa. Ihan virkistävä tarina, mutta itse en näe ongelmana sitä, että Bamsen naishahmot eivät ole pääosissa. Niina Kaniini on kyllä hyvä päähahmo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti