maanantai 13. lokakuuta 2014

Lasten oma ötökkäkijra: Mikä ötökkä?

Silva Lehtinen 2007
Varsinkin nuorempaa poikaa kovasti kiehtova kirja, jossa on hienot kuvat. Kirja on myös kätevän kokoinen, jolloin pieni lapsi voi yksikseenkin lukea kirjaa.

Ainoa huono puoli kirjassa on, että sudenkorennoista ja perhosista yksi laji saa aina yhden aukeaman, mutta sitten esimerkiksi luteet on käsitelty ryhmänä. Samoi hämähäkkejä on tiivistetty. Miksi sudenkorennot ja perhoset ovat parempia kuin luteet ja hämähäkit?


Sitten näistä sudenkorennoista on esitelty tytönkorento, ukonkorento, ruskohukankorento ja punasyyskorento, eikä missään lue minkälaista sukua ne ovat sudenkorennoille.

Jos kirja olisi edes otsikoitu sudenkorennot, perhoset, luteet, hämähäkit jne. olisi ollut helpompi hahmottaa lajeja. Tosin tämä on kyllä tarkoitettu lapsille, mutta lisäkysymyksiä seurasi, kun meillä puhutaan vain sudenkorennoista, eikä moista otusta löytynyt koko kirjasta.

Ehkä siksi en siis pitänyt tästä lajittelutyylistä, koska se paljasti oman tietämättömyyteni. Mutta eikö kirjojen tarkoitus ole juuri sivistää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti