perjantai 28. marraskuuta 2014

Mr. Men and Little Miss Story Treasury

Roger Hargreaves 2011 a treasury of 10 magical fairy tales from the Mr. Men and Little Miss story collection

Tarinoita itsepäisyydestä, ujoudesta, hyväntuulisuudesta ja muista luonteenpiriteistä. Amerikassa hyvinkin luettu kirjasarja. 

Mr. Nosey and the Beanstalk 
Versio Jaakkosta ja pavunvarresta. 

Little Miss Stubborn and the unicorn 
Little Miss Stubborn  on itseppäinen kuin mikä. Kun hän päättää jotain, mikään ei pidättele häntä. Miss Chatterbox kertoo, että hän tapasi yksisarvisen, Miss Stubborn ei usko. Mr. Bumpkin kertoo törmänneensä yksisarviseen kuten myös Little Miss Sunshine Kaikki olivat nähneet, mutta ei usko. Yksisarvinen tulee hänen puutarhaansa. Little Miss Stubborn väittää, että se on hevonen ja yrittää ottaa sarvea pois. Little Miss Stubborn polkee jalkaa ja sanoo, ettei hän usko yksisarvisiin, vaikka otus seisoo hänen edessään.

 Mr. Jelly and the Pirates 
Mr. Jelly on hyvin hermostunut. Hän lähtee rannalle ja nukahtaa kumiveneeseen. Myrsky nousee ja MR. Jelly rantautuu autiolle saarelle. Merirosvot kaivavat arretta ja ottavat Mr. Jellyn laivaansa. Hermostuu kaikesta ja se tarttuu muihin laivalla olijoihin. Kapteeni käskee Mr. Jellyä kävelemään lankua pitkin mereen, mutta miehistön käy sitä sääliksi. Merirosvot vievät mr. Jelly takaisin maihin.

 Little Miss Shy and the Fairy Godmother 
Little Miss Shy on niin ujo, ettei koskaan lähde kotoa. Hän haluaa mennä ulos, mutta pelkää ihmisiä. Little Miss Sunshine antaa neuvoja: osta uudet kengät. Se kohottaa ainakin hänen itsetuntoa. Little Miss Shy lähtee kenkä kauppaan ja kuiskaa haluavansa kengät. Little Miss Bossy huutaa, ettei kuule. Little Miss Shy muuttuu vaaleanpunaiseksi ja muut nauravat. Little Miss Shy lähtee kotiin ja haltiatarkummi saapuu. Kummi taikoo hänelle uudet kengät ja Little Miss Shy uhkuu itsevarmuutta. Kenkien vaikutus lakkaa kuitenkin keskiyöllä ja jos ne ovat vielä jalassa, muuttuvat ne aamutossuiksi. Little Miss Shy lähtee juhliin ja voittaa parhaan tanssijan palkinnon. Little Miss Splendidin pitäessä juhlapuhetta kello lyö kaksitoista. Ja Little Miss Shy lähtee juoksemaan pois ja toinen kenkä putoaa. Little Miss Splendid haluaa voittajan, josta tiedetään vain, että hänellä on kiiltävät kengät.

Mr. Tickle and the Dragon 
Kotiin tullessaan Mr. Tickle huomaa jonkun polttaneen hänen talonsa. Hän alkaa tutkia asiaa. Myös naapurin Mr. Cleverin talo on poltettu, kuin myös Mr. Chatterboxin talo. Mr. Tickle näkee vuorilla tulen loimua ja lähtee sinne, sieläl on lohikäärme. Lohikäärme on vihainen. Mr. Tickle alkaa kutittaa lohikäärmettä ja se alkaa nauraa. Lohikäärme lupaa tehdä ihan mitä vaan, että Mr. Tickle lopettaa. Mr. Tickle haluaa, että lohikäärme laittaa tulen hyvään käyttöön. Little Miss Splendidin talolla lohikäärme lämmittää uima-altaan, sulattaa Mr. Bumpin jalkakäytävän, lämmittää Mr. Forgetfulin teekupin ja grillaa Mr. Greedyn makkarat.

Little Miss Sunshine and the Wickd Witch 
Little Miss Sunshine tapaa Little Miss Bossy, joka yht’äkkiä muuttuu lepakoksi. Sitten Mr. Rude muuttuu sammakoksi, Little Miss Dotty muttuu hiireksi. Little Miss Sunshine näkee noidan ja seuraa sitä tämän mökkiin ja kuulee noidan tekevän loitsua, joka muuttaa Little Miss Sunshinen koiraksi. Little Miss Sunshinellä on kiire ja hän hyppää luudan selkään, Little Miss Sunshine lähtee Little Miss Magicin luo. Seuraavana aamuna he lähtevät noidan luo ja noidan taika muuttaa Little Miss Sunshinen koiraksi. Little Miss Magic  taikoo noidan kissaksi ja Little Miss Sunshine ajaa sitä takaa. Little Miss Magic taikoo kaikki normaaleiksi.

Mr. Strong and the Ogre 
Mr. Strong on mailman vahvin. Hän kohtaa vertaisensa: jätin, joka kiusaa muita Little Miss Tinyltä jätti vie tikkarin. Mr. Rushilta auton. Mr. Uppitylta hatun. Mr. Strong ei pidä siitä yhtään ja lähtee etsimään jättiä. Jättejä onkin kolme: veljekset. Mr. Strong sanoo olevansa heitä kaikkia vahvempi ja hän haluaa, että jätit pyytävät anteeksi. Isoin jätti nauraa ja sanoo, että hänen pienin veljensä on vahvempi. Mr. Strong nostaa kiven ja pudottaa sen pienimmän jätin varpaalle. Keskisuurijätti käskee Mr. Strongia nostamaan isommankiven. Mr. Strong nostaa kiven ja se putoaa keskisuuren jätin sormille. Suurin jätti nostaa isoimman kiven, mutta hänen polvet alkavat täristä ja kivi putoaa hänen päähän. Mr. Strong kantaa isoimman jätin kotiinsa ja sitoo jättien vammat. Jätit pyytävät anteeksi

Little Miss Splendid and the Princess 
Little Miss Splendidillä on hieno hattu ja asuu hienossa talossa. Naapurissa on linna, jonka porttiin on kiinnitetty myyty –kyltti. Little Miss Splendid näkee, kun linnan pihaan ajaa hevosvaunut. Sinne on muuttanut prinsessa. Little Miss Splendid on iknnoissaan: prinsessa naapurissa tekee hänestäkin vielä hienomman. Little Miss Splendid kysyy peililtä kuka on kaiskista hienoin, peili vastaa, että naapurin prinsessa. Little Miss Splendid seuraa prinsessaa koko viikon ja minne ikinä hän menikin, kukaan ei huomaa häntä enää. Little Miss Splendid kadehtiin prinsessaa koko ajan enemmän. Little Miss Splendid lähtee ostoksille, hän ostaa hienot hevosvaunut, kimaltavan prinsessan hatun ja pitkän kauniin puvun. Little Miss Splendid pukeutuu niissä kaupungille, mutta kukaan ei huomaa häntä. He puhuvat vain prinsessasta. Little Miss Splendid lähtee kotiin ja kysyy peililtä kuka on hienoin. peili vastaa, että prinsessa ja että Little Miss Splendid näyttää naurettavalta. Seuraavana aamuna Little Miss Splendid lukee lehdestä, että Prinsessa etsii piikaa, ajajaa ja hovimestaria. Little Miss Splendid kertoo Mr. Bumpille, että ajurin paikka olisi vapaana, Mr. Bump lähtee heti hakemaan paikkaa. Little Miss Scatterbrainille Little Miss Splendid sanoo, että piian paikka on vapaana. Mr. Muddlelle hän kertoo hovimestarin paikasta. Kun Little Miss Splendid näkee prinsessan seuraavaksi: Mr. Bump on rikkonut hänen vaununsa. Little Miss Scatterbox on pottanut Prisnessan mekkoon rei’än silitysraudalla ja Mr. Mudle oli sulattanut prinsessan kruunun uunissa.Little Miss Splendid  kysyy peililtä, kuka on hienoin. Peili vastaa että LMS, mutta että hän kuuli, että kuningatar on tulossa vierailulle.

Mr. Happy and the Wizard 
Mr. Happy käy lauantaisin kirjastossa. Tällä kertaa hän löytää taikakirjan hyllystä. Taikakirja kertoo olevansa ihan jumissa koska on ollut survottuna hyllyyn pitkän aikaa Taikuri oli unohtanut hänet ja hattunsa kirjastoon. Mr. Happy päättää palauttaa tavarat. Hän pistää hatun päähänsä ja tuntee olonsa velhoksi. Matkalla hän tapaa Mr. Forgetfulin ja taikoo hänen muistinsa. Mr. Forgertful muistaa kaikki mitä hänen piti tehdä. Hän murehtii kaikkea, mitä hän oli unohtanut. Mr. Happy taikoo Mr. Forgetfulin unohtamaan kaiken. Mr. Worryn hän taikoi olemaan huolehtimatta, ja tämä jää heti Mr. Bumpin pyörän alle. Mr. Happy taikoo hänet takaisin. MR. Smallille Mr. Happy taikoo pitkät jalat. Tämä lyö päänsä joka paikkaan ja MR. Happy palauttaa. Mr. happy saapuu taikurin mökille. Taikuri on ilahtunut ja kutsuu Mr. Happyn illalliselle. He söivät Kaikke –piirakkaa, jonka makuu muttuu joka suupalalla. Taikuri lupaa taikoa Mr. Happylle mitä tämä haluaa, mutta Mr. Happy on tyytyväinen sellaisena kuin on, hän on nähnyt, mitä taiat voivat tehdä.

Mr. Bump and the Knight 
Mr. Bump on kyllästynyt törmäilemään ja sattumaan. Hän kokeili leipurin ammattia, mutta poltti sormensa. Hän kokeili muurarin hommia, mutta pudotti tiiliä varpaalleen. Hän jopa yritti työskennellä tyynytehtaassa, mutta satutti sielläkin itsensä. Eräänä päivänä Mr. Bump näkin ritarin ratsastavan hevosellaan. Mr. Bumpia eivät kiehtoneet maine ja kunnia, eikä seikkailut ja jännitys vaan ritarin kiiltävä haarniska. Mr. Bump ajatteli, että jos hänellä olisi haarniska, ei häneen enää sattuisi. Mr. Bump lukee kirjasta, mitä ritarit tekevät. Hän osti hevosen ja lähti turnajaisiin, mutta joka kerta hän putosi hevosen selästä. Muiden ritareiden mielestä se on hauskaa. Illalla Mr. Bump lukee kuinka neitoja pelastetaan. Mr. Bump löytää neidon tornissa. Neito laskee tikkaat, mutta Mr. Bump putosi niistä. Seuraava luku kertoo lohikäärmeiden surmaamisesta. Mr. Bump lähtee bussilla tappamaan lohikäärmettä, joka asustaa nyppylän päällä. Mr. Bump on aivan hengästynyt kun hän kiipeää kukkulalle bussipysäkiltä. Kun Mr. Bump nostaa miekkansa, menettää hän tasapainonsa ja kierii mäen alas. Mr. Bump lähtee surullisena kotiin. Hän riisuu haarniskansa ja näkee peilistä erilaisen Mr. Bumpin: ei yhtään sidettä eikä laastaria. Mr. Bump nauraa ja kaatuu ja lyö päänsä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti