maanantai 7. lokakuuta 2013

Meine erstren 1000 Wörter

2011

Tämä kirja on jo luettu niin puhki, että kannet ovat irti. Disneyn sankarit kertovat kuvin erilaisia sanoja. Erotuksena Dudenin sanakirjaan, on jokaisella aukeamalla kuva, jossa tapahtuu jotain. Sivujen reunalle on sitten poimittu yksittäisiä sanoja suuresta kuvasta. Sen lisäksi, että opitaan sanoja, voi reunoilla olevat kuvat etsiä suuremmasta kuvasta.

Suomesta saa kivoja kuvasanakirjoja vain englanniksi. Kumpi oli ensin? Kieliä ei opeteta koulussa (säästösyistä tai jollakin muulla verukkeella) tai muiden kielien kuin englannin opiskelu ala-asteella tehdään lapselle mahdollisimman vaikeakai. Ja sitten ei myydä vieraskielisiä lasten kirjoja, kun ei ole kysyntää, koska ihmiset eivät osaa muuta kuin englantia, eivätkä kannusta siten lapsiakaan opiskelemaan muita kieliä.

Itse valitsin saksankielen opiskelun  jo kahdeksannella luokalla. Tuohon aikaan ei ollut mahdollista aloittaa vierasta kieltä viidennellä. Kahdeksas luokka oli ensimmäinen mahdollisuus valita joku kieli. Lukiossa olisin halunnut aloittaa ranskan, mutta yläasteen opo sanoi, että ei kannata valita, koska ryhmää ei kuitenkaan tule. Hirveää propagandaa! Jos näin sanottiin kaikille, niin ei kai sitä ryhmää tule.  Nyt kuulen samaa siskon perheestä, jossa opettajat neuvovat vanhempia olemaan valitsematta eksoottisempia kieliä (kuten venäjä!), koska ryhmiä ei tule, tai sitten lapsi joutuu lähtemään kyydillä toiseen kouluun kielenopetuksen takia. Ärsyttävää! Käykö tässä niin, että vanhemmille tulee vastuu lasten kielen opetuksesta? Ei kai siinä mitään sitten, netistä löytyy materiaaleja ja onhan monet lapset kotiopetuksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti