perjantai 11. lokakuuta 2013

Mustanaamio

Flak, Lee: The Phantom

Siskoni oli suuri Mustanaamio fani, itse luin mieluummin Maailman Vahvinta Nallea.  Hän tutustui Mustanaamioon serkkumme kautta, jolla oli jos jonkinlaisia sarjakuvia. Mustanaamio jäi siskoni suosikiksi juuri sen takia, että Mustanaamiolla oli perhe ja lapsia ja tietenkin Puunlatvatalo.
Joskus satuin lukemaan Mustista, varsinkin jos kansi oli yhtä vetävä kuin tämä vuoden 1981 nro 4: ”Linna viidakossa”. Siis vähänkö magee talo! Puunlatvatalo on varmasti yksi syy, miksi Mustanaamio on suosikkini supersankareista.  Teräsmies on ulkoavaruudesta ja Batmanin tunsin vain tv-sarjasta, joka tv:ssä oli liian koominen ja lehdissä liian synkkä. Mustanaamion charmia lisää myös, ettei hänen kasvojaan koskaan näytetä. Vain ystävät ja perheenjäsenet voivat nähdä ne seuraamuksitta.

Tuossa ”Linna viidakossa” tarinassa, Diana ja kaksoset, Heloise ja Kit, lähtevät Dianan äidin luo. Hellyyttävästi Mustanaamio pelkää, että Diana ei tulekaan takasin. Dianan äiti kun on sitä mieltä, ettei lasten ole hyvä asua Pääkalloluolassa. (Missäs sitten?Sivukalloluolassa?) Onneksi Diana sai töitä YK:n Bangallan toimistosta ja voi hyvin asua Mustiksen luona. Tämän innoittamana Mustis rakennuttaa puunlatvatalon, jossa perhe voi asua. Ja hieno talo onkin.
Jade-maja (Mustanaamio 14/1978)
On Mustanaamiolla ”kesämökkikin”: Jade maja kultarannikolla. Tuo kuva, jossa Mustanaamio ja Diana juoksevat rannalle on pysyvästi säilötty muistiini (Mustanaamio 14/1978), vähänkö romanttista. Jos Lee Falk olisi ollut rahan perään, Dianalle olisi tehty oma sarjakuvansa. Mikä olisikaan parempi nykypäivän nainen kuin Diana: Olympiavoittaja, jolla on trikoitakäyttävä mies ja kaksoset.





Puunlatvatalo (Mustanaamio 4/1981)
Puunlatvatalo (Mustanaamio 4/1981)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti