tiistai 9. joulukuuta 2014

Iivari-tonttu karkuteillä

Raili Mikkanen 2013
kuvitus Laura Valojärvi

Tontun urbaani seikkailu.

Iivari tonttu on lopen kyllästynyt raahaamaan painavia lahjasäkkejä ahtaita ja pitkiä portaikkoja pitkin. Isotonttu voisi tehdä homman paljon paremmin. Erään kerran palatessaan lahjojen viennistä ei rekeä löydykkään mistään. Iivari tonttu panikoi hetekin, mutta riemastuu sitten. Hän on vapaa!

Ensimmäiseksi Iivari juoksee sirkukseen ja kiipeää teltan katonharjaan. Ihmiset yrittävät huutaa Iivaria alas ja Iivaria pelottaa. Sitten Iivari putoaa. Onneksi trapetsitaiteilijat saavat hänet kiinni. Iivari juoksee ulos.

Iivarin työmaa.
Iivari löytää pienen mökin, jossa on paljon tuoleja. Yhtäkkiä mökki nytkähtää liikkeelle. Se onkin raitiovaunu. Hetken matkustettuaan Iivari jää eläintarhan pysäkillä pois ja lähtee ihmettelemään eläimiä.

Iivari eläintarhassa
Ei mene kauaa, kun ihmiset huomaavat Iivarin ja taas mennään. Tällä kertaa hän huristelee mikroautoilla. Iivari alkaa ajatella, ettei säkkien kantaminen olekaan niin ikävää touhua. Seikkaileminen saisi jo riittää.

Yht'äkkiä Iivari huomaa reen ja Isontontun. Isotonttu on ollut huolissaan ja halaa IIvaria pitkään. Iivari on taas onnellinen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti