torstai 11. joulukuuta 2014

Joulun paras lahja

Jaana Lappo 2008
kuvitus: Tommi Vallisto ja Ilkka Juopperi

Korvatunturilla on kiire valmistella viimeisiä joululahjoja. Joulupukki kertoo, että eräs lapsi on toivonut joulun parasta lahjaa. Laura saa tehtäväkseen selvittää, mikä se on. Laura on innoissaan tästä tärkeästä tehtävästä. Hän ottaa Taavin avukseen.
Yhdessä he lähtevät etsimään lahjaa. Nörttitontun mielestä paras lahja on uusi tietokone peli, Oton mielestä se on lumilauta. Lauraa itkettää, tämä ei ollutkaan niin helppoa. Karttatonttu on viemässä lyhdettä linnuille ja keltainen häivähdys ilmestyy. Linnut sanovat sen olevan joulun paras lahja. Laura keksii: joulun paras lahja on hyvä ruoka.

 Ystävykset päättävät mennä joulumuorin keittiöön. Karkkitonttu valmistaa suklaata Ainolle lahjaksi. Laura näkee, että keltainen häivähdys lähtee ovesta ulos. Laura ja Taavi lähteävt kuusitonttujenmukaan hakemaan joulukuusta. Laura ja Taavi pienentävät itsensä ja vierailevat jänön luona. Sielläkin on keltainen häivähdys.

Takaisin tullessa tontut käyvät saunalla, jossa Pajamestaritonttu haluaa nähdä jonkun hikoavan. Tontut eivät hikoa, mutta se joka ensimmäiseksi hikoaa, saa joulunlämpöä jokapäivä, myös kesällä.

Taavi ja Laura palaavaat suureen tupaa, jossa on aloitettu joulukoristelut. Tontut touhuavat, mutta jäivähdystä ei näy. Jolupukki pyytää kaikkia perinteiseen joulukuvaan. Kuvasta pitäisi näkyä hdessäoloa, ystävyyttä, turvallisuus, suvaitsevuus ja joulurauha.

 Kännykkätonttu kertoo, että Petteri Punakuono on vilustunut ja pronuhapulveri on kadonnut. Lisäksi puuttuu vielä yksi lahja: joulu paras lahja. Laura muistaa, että Tallitontulta ei ole vielä kysytty. Tallitonttu vie lapset katsomaan hiiriä. Hiiret antavat lahjoja toisilleen ja jokaisessa paketissa on poronuhapulveria. Onko se joulun paras lahja? Tallitonttu selittää, että lahja annetaan pyyntettömästä ja hyvästä sydämestä. Laura keksii, että paras lahja on kortti, jossa kerrotaan, miten joulumieli syntyy. Laura vie myös Petterille poronuhapulveria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti